Պացիենտների համարԿանխարգելում
Խոլեսթերինի բարձր մակարդակը կարող է պաշտպանել  քաղցկեղից
05.11.2018
Խոլեսթերինի բարձր մակարդակը կարող է պաշտպանել քաղցկեղից
European Heart Journal հրապարակել է Աստոնի համալսարանի գիտնականների կողմից իրականացված մեծածավալ հետազոտության արդյունքները, որոնք հայտնաբերել են օրգանիզմում բարձր խոլեսթերինի անսպասելի օգտակարությունը...
Հայտնի են կրծքագեղձի քաղցկեղի կանխարգելման մթերքները
14.09.2018
Հայտնի են կրծքագեղձի քաղցկեղի կանխարգելման մթերքները
Հիվանդությունների վերահսկման Ամերիկյան կենտրոնի տվյալներով այն ամբողջ աշխարհում հանդիսանում է կանանց ուռուցքային հիվանդությունների ամենատարածված տարատեսակը՝ անկախ ազգային և ռասայական պատկանելիությունից...
Աղիների քաղցկեղի դեմ լավագույն մթերքները
13.09.2018
Աղիների քաղցկեղի դեմ լավագույն մթերքները
Մեծ Բրիտանիայի գիտնականների կողմից իրականացված հետազոտության արդյունքում պարզվեց, որ աղիների քաղցկեղի և աղեստամոքսային ուղու այլ հիվանդությունների զարգացման համար նպաստող գործոն կարող է լինել
Շագանակագեղձի քաղցկեղի զարգացման հիմնական ռիսկի գործոնները
31.07.2018
Շագանակագեղձի քաղցկեղի զարգացման հիմնական ռիսկի գործոնները
Շագանակագեղձի քաղցկեղի ռիսկը տարիքի հետ մեծանում է, զգալիորեն ավելանալով 55 տարեկանից հետո: Այդ տարիքին հասած բոլոր տղամարդիկ պետք է յուրաքանչյուր տարի դիմեն ուրոլոգի խորհրդատվության և արյան մեջ որոշեն...
Սննդակարգի նշանակությունը քաղցկեղի կանխարգելման մեջ
01.09.2017
Սննդակարգի նշանակությունը քաղցկեղի կանխարգելման մեջ
Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում քաղցկեղի կանխարգելման մեջ սննդակարգի նշանակությանը վերաբերող ամենահաճախ տրվող հարցերի պատասխանները: Քանի որ մարդկանց մեծամասնությունը հետաքրքրվում է առողջ կենսակերպի կանոններով...
Վիտամին D-ն քաղցկեղի դեմ ամենակարևոր վիտամինն է
08.06.2016
Վիտամին D-ն քաղցկեղի դեմ ամենակարևոր վիտամինն է
2016 թվականին մեծածավալ հետազոտության արդյունքում կենսաքիմիկոսները հայտնաբերեցին, որ 55 տարեկանն անց կանայք, ում մոտ արյան մեջ վիտամին D-ի մակարդակը բարձր է 40 նգ/մլ-ից, 67%-ով ավելի քիչ ռիսկ ունեն ցանկացած տեսակի քաղցկեղով...
Մսի շատ և բանջարեղենի ու մրգերի քիչ օգտագործումն ավելացնում են կենսաբանական տարիքը
06.06.2016
Մսի շատ և բանջարեղենի ու մրգերի քիչ օգտագործումն ավելացնում են կենսաբանական տարիքը
Կարմիր մսի չափազանց շատ և մրգերի ու բանջարեղենի քիչ պարունակությամբ սննդակարգերը կարող են մեծացնել կենսաբանական տարիքը և նպաստել առողջական խնդիրների առաջացմանը: Այսպիսի հետևությունների են հանգել...
Ինչպե՞ս կանխարգելել քաղցկեղը
06.05.2016
Ինչպե՞ս կանխարգելել քաղցկեղը
Մեր օրերում քաղցկեղի բուժման բնագավառում բժշկությունը հասել է զգալի հաջողությունների: Գիտնականներն ու բժիշկներն ունեն գիտելիքների բավական պաշար, որը հնարավորություն է տալիս հասկանալ, թե ինչպես է զարգանում...
Ինչպես խուսափել ստամոքսի քաղցկեղից
15.10.2015
Ինչպես խուսափել ստամոքսի քաղցկեղից
Ստամոքսի քաղցկեղը քաղցկեղային հիվանդությունների ընդհանուր կառուցվածքում 2-4-րդ տեղն է գրավում: Օրինակ, Ճապոնիայում ստամոքսի քաղցկեղից մահացությունը կազմում է 40%...
Ի վերջո ինչու՞ վիրահատվեց Անջելինա Ջոլին
16.06.2015
Ի վերջո ինչու՞ վիրահատվեց Անջելինա Ջոլին
Հանրահայտ գեղեցկուհի, դերասանուհի Անջելինա Ջոլիի անունը հաճախ է լսվում, սակայն հատկապես վերջին իրադարձություններից հետո նրան դեռ երկար...
Լուրեր, հայտարարություններ
Հայտարարություն 03.04.2020

Կորոնավիրուսի դեմ պայքարով պայմանավորված, ՀՀ առողջապահության նախարար Արսեն Թորոսյանի հրամանով, Այրվածքաբանության ազգային կենտրոնի այրվածքային բաժանմունքը ․․․

Բժիշկները ուռուցքով հիվանդներին կորոնավիրուսի վարակումից պաշտպանվելու խորհուրդներ են տվել 03.04.2020

Արտերկրի բժիշկներն ուռուցքով հիվանդներին կորոնավիրուսից պաշտպանվելու խորհուրդներ են տվել, քանի որ մարդկանց այս խումբը, COVID-19-ի առումով, գտնվում է բնակչության խոցելի խմբում...

Գիտնականները բացահայտել են քաղցկեղի մետաստազավորմանը նպաստող մեխանիզմը 02.04.2020

Ուռուցքային բջիջները, որոնք տարբերվում են հիմնական բջիջներից, այլ օրգաններ ընկնելու և մետաստազներ տարածելու համար պետք է ստեղծեն «մետաստատիկ խորշ»...

Հաճախ տրվող հարցեր